english pages pages francophones
Startpagina lid worden
BK MTB Herent 21 september 2012 Kalender

Foto: De medaillewinnaars: Vlnr Alexander De Clerck, Jan Meeus, Jean Benoit Le Polain, Sam Van De Gucht, Christophe Heinix, Bart Proot en Bernard Bruneel.

SAM VAN DE GUCHT WINT BIKKELHARD DUEL OM DE BELGISCHE MOUNTAINBIKETITEL BIJ DE MEDICI

Medici en Paramedici mochten mee het zonovergoten parcours op in Herent waar het Belgisch Kampioenschap voor politie werd georganiseerd. Na een vraag aan de organisator van de PZ HERCO, Dirk Beullens, kregen wij toelating om ons kampioenschap aldaar te laten doorgaan. Een selectieve omloop, met tal van lussen op de lastige hellingen van de Mollekensberg en brede dreven door zachtglooiende omliggende weiden, zou een droom van een parcours betekenen voor de deelnemers.
De Medici vonden helaas moeilijk de weg naar Herent, daar waar de politie met ruim honderd deelnemers voor een overrompeling zorgde. Competitie op een vrijdag en een kruis in de agenda is blijkbaar een moeilijke combinatie gebleken. Toch waren de kandidaten met winstkansen op het appel.
De wedstrijd was pas op gang geschoten of een Jean Benoit LePolain , cardioloog in St.Luc te Brussel, ging er als een speer vandoor. Deze 36 jarige arts uit Audergem nam voor het eerst deel en niemand die wist tot wat deze in een Molteni retrotrui gehulde atleet in staat was .
Dit bleek al gauw niet de minste titelkandidaat te zijn. In de eerste twee van de vijf ronden beten tandarts Christophe Heinix en kinesist Sam Van De Gucht hun tanden stuk in de achtervolging. Tandarts Jan Meeus die vorig jaar nog tweede werd kon de aansluiting niet realiseren en verloor beetje bij beetje terrein. Zo verging het ook tandarts Alexander Declerck uit Gent die in de drukte van de aanloop naar de start vergeten was om de beenstukken uit te trekken. Met “zware benen” kon hij op geen enkel moment de koplopers bedreigen.
In de derde ronde kwam Van De Gucht met Heinix opzetten en de druk op le Polain werd vergroot. Zijn voorsprong van 20 seconden was er plots maar tien meer.
Heinix moest nu de rol lossen daar waar Van De Gucht er in slaagde om Le Polain bij te benen. Het werd een strijd man tegen man. De 24 jarige Sam Van De Gucht trok alle registers open en perste het laatste beetje kracht uit het tengere lijf. Na al derde te zijn geworden in het wegkampioenschap rook hij nu zijn kans in de MTB.


Jean-Benoit Le Polain de Waroux kraakte even maar brak niet en plooide slechts in het zicht van de finish. Hij gaf uiteindelijk maar 10 seconden toe. Voor een niet renner had hij een fantastische prestatie geleverd. Een minuut later was het brons voor Christophe Heinix. In de achtergrond wisselden de posities voor winst bij de +40. Uiteindelijk was het kinesist Bart Proot uit Rumbeke die doodvermoeid maar superbij zijn allereerste titel wist te behalen ten koste van osteopaat Bernard Bruneel uit Harelbeke .
Deze mocht dan wel de beker voor de eerste 50 plusser in ontvangst nemen.

Uitslag -40

1. Van De Gucht Sam, kinesist , Dilbeek 28 km in 1 u 12’20” Algemeen winnaar
2. Le Polain de Waroux Jean-Benoit, cardioloog, Audergem op 10 “
3. Heinix Christophe, tandarts, Antwerpen op 1’
4. Meeus Jan, tandarts, Rillaar op 3’50”
5. De Clerck Alexander, Gent


Uitslag +40

1. Proot Bart, kinesist, Rumbeke KVB +40 in 1 u 20’ 30”
2. Bruneel Bernard, osteopaat, Harelbeke KBB +50 op 25”

volledige kalender

 

Resultaten

meer resultaten