english pages pages francophones
Startpagina lid worden
BK wegwedstrijd Binkom 16 augustus 2014 Kalender

BELGISCH KAMPIOEN MATHIAS VEYS: “ rugnummer 13 bracht mij geluk”
Guido Spanoghe zet de kers op de taart als beste 40 plusser

Het BK voor Medici in Binkom kon uiteindelijk in twee categorieën worden gereden. Voldoende renners aan de start om plus en min 50 jarigen een eigen wedstrijd te laten betwisten. Plaatselijk organisator Geert Bovyn liet een aantal regio coureurs toe omdat het risico bestond dat er te weinig opkomst van medici zou zijn gelet op het verlegde WE en de verlofperiode.
Eens deze beslissing in het bestuur was genomen om een beperkt aantal niet-medici toe te laten, liep het in laatste instantie plots vlotjes met de aanmeldingen van Medici die een gooi naar de titel wensten te doen.

De min vijftig jarigen gingen van start voor 70 km en de plus vijftigers, inclusief dames, konden na 50 km uitmaken wie de beste was.
Enkele kortstondige regenbuien toverden net voor de start wat slijk op het parcours maar al snel kwam de zon tevoorschijn en schitterden afgetrainde rennerskuiten evenzeer als de glimmende racefietsen.
De klim naar de aankomst toe zou scherprechter worden, althans zo werd gedacht.

Meteen werd er hard gereden., 7 km in iets meer dan 9 minuten Geen sinecure voor de mindere goden en de eerste schifting was gauw een feit. Maar een grote groep bleef samen, wellicht uit angst omdat één verschoten cartouche de titel zou kunnen kosten, en met nog enkele ronden te gaan was het vooral urgentiearts Mathias Veys uit Gent die in zijn kaarten liet kijken. Met op de rug het nummer 13 zou hij risico’s moeten nemen.
Recent werd hij nog tweede in het Kampioenschap van Vlaanderen, nipt geklopt door zijn collega arts Jan Meeus uit Rillaar, en was nu van plan om terug te klauwen.
Met nog twee ronden te gaan vergiste de speaker van dienst zich schromelijk en kondigde aan dat een licht afgescheiden rijdende Mathias Veys de laatste ronde inging. De groep echter kreeg te horen dat er nog twee ronden waren. Groot was de verbazing toen Mathias nog steeds solo op de streep afkwam en het zegegebaar maakte, toen ging de bel voor de laatste ronde. Dit moet een dreun van jewelste zijn geweest. Het noodlot van het nummer 13 misschien?

Heel veel animo natuurlijk, want wie zou uiteindelijk winnen nu de kansen van Veys wellicht tot nul waren herleid. Kon Jan Meeus een dubbelslag slaan? Een Vlaams kampioen in de tricolore trui is geen alledaags zicht. Hij beschikte nu over de beste kansen omwille van een snedige sprint.Wat waren enkele nieuwkomers waard zoals tandarts Vanstyvendael uit Mere ?

Uiteindelijk werd het een sprint bergop waarbij niemand anders dan Mathias Veys orde op zaken stelde en voor de tweede maar nu wel de goede keer de armen hoog in de lucht gooide. Jan Meeus gaf een lengte toe, gevolgd door Van Styvendael die meteen een bronzen medaille behaalde bij zijn eerste deelname.
Ereplaatsen bij de minder dan 40 jarigen waren er voor kinesist Stieven Galle en tandarts Heinix.
Guido Spanoghe, gastro-enteroloog uit Lokeren, wist zich kampioen te kronen bij de B categorie. Hij eindigde nipt na Van Styvendael en gaf zo de andere 40 plussers het nakijken.
Kinesist Bart Proot, Roeselare,drong nog aan maar moest zich met een zoveelste zilveren plak tevreden stellen. Kris Vandermieren, sportarts in Herselt-Ramsel, had heimelijk meer verwacht maar kon best tevreden zijn met een derde plaats in zijn groep. Beter één dan geen medaille natuurlijk.


BERNARD BRUNEEL HERNIEUWT ZIJN BELGISCHE TITEL BIJ 50+
Benny Pollentier biedt het meeste weerwerk

Ondertussen waren ook de categorieën C, D en vrouwen ijverig aan de slag in hun wedstrijd over 50 km. Dirk Van de Velde, arts in Eeklo, en Lieven Goerlandt, tandarts in Olsene, kregen al voor de start af te rekenen met een lekke band. Snel van wiel wisselen bracht soelaas en zij konden nog net op tijd de start nemen.
In de categorie Dames was oogarts Kathleen Leroux uit Winksele al snel zeker van winst toen Stephanie Tourne na 10 km de kopgroep moest laten gaan.
Geen enkele renner leek die dag sterk genoeg om op de helling weg te rijden dus werd er maar gecijferd. Enkele begeleidende renners namen de wedstrijd in handen en hielden het tempo strak.
Twee ronden voor het einde zou kinesist Benny Pollentier uit Eernegem alsnog proberen de concurrentie te verschalken, dokter Dirk Van de Velde sloot in extremis aan maar had niet de kracht om meteen door te gaan eens de top bereikt. Pollentier hield de benen stil, dit was wellicht een gemiste kans, de rest sloot aan en dus zou ook hier de sprint beslissend worden. Tandarts Roger Beeckman uit Merchtem dacht er anders over en probeerde de anderen toch te verrassen door een sprong in de laatste km te wagen. Dit leek te gaan lukken.
Maar tegen de wind in een helling opfietsen is niet simpel,ook zijn inspanning droeg niet ver genoeg. De op een zege beluste Pollentier ( verre familie van..) en de uittredende kampioen Bernard Bruneel, osteopaat in Harelbeke, lieten niet begaan.
Pollentier zat te vroeg op kop en Bruneel maakte het net zoals in het Kampioenschap van Vlaanderen mooi af. Dr. Dirk Van de Velde ,op 150 meter van de streep ideaal geplaatst om uit het wiel te komen, hoordeen voelde zijn achtertube ontploffen, alweer lek. Weg waren alle kansen op een medaille of zelfs de titel. Een vijfde plaats alsnog maar er zat zoveel meer in.

Uroloog Johan Govaerts, Edegem, werd algemeen 6e en deze plaats leverde hem een nieuwe BK titel op. Dokter Karel Willems uit Humbeek eindigde op de dichtste ereplaats bij de 60 plussers en mocht het zilver mee huiswaarts nemen.

BK MEDICI BINKOM 16 AUGUSTUS 2014 UITSLAG


MEDICI -50 HEREN DEELNEMERS 43

MEDICI -40

1 VEYS MATHIAS BK A/B ALGEMEEN GOUD GENT ARTS
2 MEEUS JAN ZILVER RILLAAR ARTS
33 3 VANSTYVENDAEL MICHEL BRONS MERE TANDARTS
4 GALLE STIEVEN MACHELEN ZULTE KINE
5 HEINIX CHRISTOPHE ANTWERPEN TANDARTS
6 VANDEGUCHT SAM DILBEEK KINE
7 ECTOR BAVO WINKSELE CARDIO
8 PEETERS FILIP ANTWERPEN TANDARTS
9 CLAES DRIES HERENTALS TANDARTS
10 DE FERRERRE REMBERT HAMME TANDARTS
11 GODDEERIS JEROEN LEDEBERG APOTHEKER
12 BONNE MAARTEN OELEGEM TANDARTS

MEDICI 40-49

1 SPANOGHE GUIDO BK CAT B GOUD LOKEREN GASTRO
2 PROOT BART ZILVER ROESELARE KINE
3 VANDERMIEREN KRIS BRONS HERSELT RAMSEL ARTS
4 BONNE WIM ALKEN VERPLEGER
5 DELARUE JOERI MEULEBEKE KINESIST

MEDICI +50 HEREN DEELNEMERS 23

MEDICI 50-59

1 BRUNEEL BERNARD BK C/D ALGEMEEN GOUD HARELBEKE OSTEOPAAT
2 POLLENTIER BENNY ZILVER EERNEGEM KINE
3 FREDERIX MARC BRONS HEUSDEN ZOLDER KINE
4 VERBEECK WIM LOMMEL PSYCHIATER
5 VAN DE VELDE DIRK EEKLO ARTS
6 BEECKMAN ROGER MERCHTEM TANDARTS
7 GOERLANDT LIEVEN OLSENE TANDARTS
8 MEEUS MARC RILLAAR TANDARTS
9 DE KETELAERE BRUNO BRUGGE TANDARTS

MEDICI 60+

1 GOVAERTS JOHAN BK CAT D GOUD EDEGEM UROLOOG
2 WILLEMS KAREL ZILVER HUMBEEK ARTS
3 COSYNS MARC BRONS HOFSTADE AALST KINE
4 BOVIJN GEERT LUBBEEK KINE
5 DE WILDE ANDRE AFFLIGEM KINE
6 COLEBUNDERS ANTWERPEN ARTS
7 DE BRUYCKER PAUL DILBEEK APOTHEKER

MEDICI DAMES

1 LEROUX KATHLEEN BK DAMES GOUD WINKSELE OOGARTS
2 TOURNE STEPHANIE ZILVER MECHELEN ORTHODONTIST

volledige kalender

 

Resultaten

meer resultaten