english pages pages francophones
Startpagina lid worden
Kampioenschap van Vlaanderen Ninove 03 augustus 2014 Kalender

TANDARTS JAN MEEUS NIPT SNELLER DAN DOKTER MATHIAS VEYS
Onder een stralende zon gaf Roger De Vlaeminck de start van de eerste wedstrijd op het programma van het Natourcriterium te Ninove. Een Vlaams kampioenschap met 25 renners- medici aan de start.

Daarbij oogarts Kathleen Leroux uit Winksele, wiens overgrootvader Maurice De Waele ooit de Ronde van Frankrijk won bij de profs. Voor het eerst maakte zij kennis met de Belgische Medische Wielerkring en wou graag weten of het kampioenen koersbloed ook in haar aderen vloeide. Een zeer divers peloton met zowel oud en jong als man en vrouw in koersoutfit werd over het bochtige parcours, amper 1,5 km lang, geloodst. Na een verkenningsronde kon de wedstrijd echt beginnen.
De eerste wedstrijdhelft verliep wellicht omwille van het warme weer vrij rustig maar eens kinesist Stieven Galle een solo aanvatte en 15 sec voorsprong kon verwerven werd de kat de bel aangebonden.

Zeer bedrijvig in de aanval was urgentiearts Mathias Veys uit Gent die meermaals probeerde het peloton te verschalken en de groep deed verbrokkelen. Wat hij ook probeerde het kon niet baten want alles liep weer samen. Apotheker Jeroen Goddeeris uit Ledeberg en de plaatselijke renner Jonas De Pauw, kinesist in Ninove, verschenen in de kop van het peloton en trachtten net als Jan Meeus uit Rillaar, tandarts alsook arts in opleiding, herhaaldelijk het tempo de hoogte in te jagen . Zij werden eveneens tot de orde geroepen. Het was maar zeer de vraag wie over de snelste benen beschikte en er baat bij had om de groep gesloten te houden.

Het werd duidelijk dat een sprint de wedstrijd zou beslissen. Maar niet iedereen wou dit risico nemen. Bij het ingaan van de laatste ronde ging Mathias Veys verschroeiend door.
Hij leek gewonnen spel te hebben maar met nog slechts 100 m te gaan werd hij bijgehaald door de kop van het peloton.

Jan Meeus deed zoals Marcel Kittel en ging in de laatste bocht de sprint aan zonder om te zien naar de concurrenten. Te vroeg zo leek het want Mathias Veys had nog een cartouche over en sprintte zich als een pijl uit een boog langszij.

Jan Meeus voelde de hete adem en kon met een ultieme inspanning de overwinning veilig stellen. Een zwaar ontgoochelde Mathias Veys besefte dat hij slechts een half wiel verwijderd was van de titel “Kampioen van Vlaanderen “. En dat zou mooi hebben gestaan op het visitekaartje van de urgentiearts.


Kinesist Sam Vandegucht uit Dilbeek redde het nipt voor de bronzen medaille.
Een verrassing was het wel om te zien hoe midden in de groep dr. Kathleen Leroux de sprintende heren wist te weerstaan en op plek 9 beslag legde. Meteen goed voor de titel bij de vrouwen. Best verwonderlijk hoe zij naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter werd. Zij gaf meteen aan een gooi te zullen doen naar de Belgische titel bij de Medici- en paramedici, dit op 16 augustus in Binkom.
Bij de heren +40 en +50 werden kinesist Bart Proot uit Roeselare en osteopaat Bernard Bruneel uit Harelbeke eerste in hun leeftijdscategorie. Uroloog Johan Govaerts kreeg de eer bij de +60 jarigen.


UITSLAG
1.MEEUS Jan , Rillaar KVV , 46,5 km in 1u 10 2.VEYS Mathias 3.VANDEGUCHT Sam
4.DE PAUW Jonas 5..HEINIX Christophe 6.GODDEERIS Jeroen 7.BRUNEEL Bernard 8.PROOT Bart
9.LEROUX Kathleen 10.MORTIER Wilhelm 11.GOVAERTS Johan 12.BEECKMAN Roger 13.COSYNS Marc
14.GALLE Stieven 15.BOVYN Geert 16.DE KETELAERE Bruno 17.VAN DE VELDE Dirk 18. DE BRUYCKER Paul
19. OCULA Nancy

volledige kalender

 

Resultaten

meer resultaten