english pages pages francophones
Startpagina lid worden
BK Weg Ninove 28 juli 2013 Kalender

Foto: Geert Boschmans sneller dan Christophe Heinix en Bernard Bruneel.

BELGISCH KAMPIOENSCHAP WIELRENNEN VOOR MEDICI TE NINOVE

TANDARTSEN DOMINEREN

De eerste wedstrijd in het voorprogramma van het Natourcriterium was het BK voor (para)Medici.
32 renners waaronder ook drie dames namen de start in een zonovergoten Ninove. De plaatselijke Froomes en Quintana’s zouden om de titel strijden.

Zo dachten Heinix Christophe, een tandarts uit Antwerpen, en Bruneel Bernard, een osteopaat uit Harelbeke, er alvast over en na amper 10 van de 35 ronden reden ze van de groep weg. Heinix draaide de grote versnelling goed rond en nam het merendeel van de kop voor zijn rekening. De man die ooit top tien reed in de MTB Crocodile Trophy zou een gooi doen naar het goud. Ook Bernard Bruneel, een prille vijftiger liet een verrassend goede indruk na en zette alles op alles in de aanval.
Met nog een tiental ronden te gaan leek het duo buiten schot. De achtervolgers verloren steeds meer terrein. Wat Christophe Philippart, Pieter Raus, Bart Proot, Mathias Veys en Stieven Galle ook probeerden, ze naderden niet.
Net dan dacht Geert Boschmans, een tandarts uit Diepenbeek, er net iets anders over. Hij reed met nog zes ronden te gaan van het achtervolgende tiental weg en sloot vier ronden voor het einde aan. Even was er twijfel en leek de vlucht te stranden in het zicht van de meet.
De drie koplopers kozen eieren voor hun geld en wisten dat elk van hen bij vooruit blijven een medaille mee naar huis kon nemen. De samenwerking was een feit en de kloof werd opnieuw iets groter.
Niemand durfde nog een solo aan en een sprint zou over winst beslissen. In de laatste ronde was het pokeren, net niet ingelopen worden en met drie sprinten voor winst was het doel.

Boschmans en Heinix kwamen zij aan zij de laatste bocht uit maar Boschmans had het best de krachten gedoseerd en versnelde als een pas afgevuurde raket. Christophe Heinix boog het hoofd en gaf een lengte toe. Bernard Bruneel gaf zich iets sneller gewonnen.
Na vorig jaar vierde te zijn geworden op de omloop van Zolder kon Geert nu zijn revanche vieren.

“ Ik liet een halve koers begaan omdat ik niet hetzelfde wou ondergaan als vorig jaar in Zolder toen ik veel werk verzette en op het einde de rol moest lossen. Nu had ik echt nog veel power in de benen en kon op geen tijd de kloof met het duo aan de leiding dichtfietsen. Ik zette vroeg aan in de sprint omdat deze aankomst hier vrij kort is. En, het is gelukt.” Zo wist Boschmans te vertellen in een eerste reactie.

Mountainbiker Heinix Christophe werd verdienstelijk tweede, Bernard Bruneel kreeg brons. Toch was er voor deze laatste een grote troost want hij was de beste bij de vijftig plussers. Eveneens goed voor een BK trui en een beker.
Een tweede plaats in deze categorie voor psychiater Wim Verbeek uit Lommel die sportdokter Dirk Van de Velde uit Eeklo naar de derde stek verwees.

Bij de dames haalde Lieve Durnez, kinesiste, uit Oostduinkerke het voor thuisrijdster Van der Schueren Marijke, diëtiste uit Ninove, en dr.Stefanie Vinken uit Merchtem.

Oogarts Pieter Raus uit Mol won de sprint van de achtervolgende groep en werd daarmee 4e algemeen. Deze plaats was goed voor goud en de titel in de categorie 40 tot 50 jaar.
Hij finishte op amper 8 seconden van de winnaar.
De artsen mochten nog een titel bijschrijven door de winst van uroloog Johan Govaerts uit Edegem, dit bij de 60 plussers.

Pechvogel werd dr Guido Spanoghe uit Lokeren. Op het ogenblik dat zijn medaillekansen nog gaaf waren was hij op het einde betrokken in een val. Hij kon snel weer de fiets op maar kon het peloton niet meer vervoegen.
Ook Michel Wynsberghe, Jens Tummeleer en Jeroen Goddeeris kenden pech. Jammer dat zij hun kansen niet konden verdedigen, de koers is zelden vrij van ongemakken.

De reacties bij de renners waren unaniem positief, ook de supporters werden verwend . Jannes Mulder kwam helemaal uit de buurt van Groningen gereden om commentaar te leveren. Hij is de man van dienst bij de officiële skeelerwedstrijden en wist het publiek schitterend te bespelen. Er was veel te zien in de koers maar ook veel te horen aan de aankomst. Jannes verzon op elk moment de meest gekke opmerkingen waarbij de toehoorders tranen lachten.

Dit BK kreeg met het Hollands accentje van de speaker een wel heel bijzondere toets.

Verslag Etienne Van de Velde.

UITSLAG:

32 DEELNEMERS 55 KM in 1u 20’22”

1. BOSCHMANS GEERT tandarts Diepenbeek ( 1e A) ALGEMEEN KAMPIOEN VAN BELGIE KVB cat A
2. HEINIX CHRISTOPHE tandarts Antwerpen (2e A)
3. BRUNEEL BERNARD osteopaat Harelbeke ( 1e C) KVB CATEGORIE C 50 – 59 jaar
4. RAUS Pieter oogarts Mol (1e B) KVB CATEGORIE B 40 -49 jaar op 15 sec
5. PROOT BART kinesist Roeselare ( 2e B)
6. VAN DER MIEREN KRIS sportarts Ramsel –Herselt (3e B)
7. VEYS MATHIAS urgentiearts Gent ( 3e A)
8. PHILIPPART CHRISTOPHE kinesist Lokeren ( 4e B)
9. GALLE STIEVEN kinesist Machelen (4e A)
10. SPANOGHE GUIDO dr. gastro enteroloog Lokeren (5e B)
11. MORTIER WILHELM apotheker Oostkamp ( 5e A)
12. SIX BENJAMIN apotheker Brugge (6e A)
13. VERBEECK WIM psychiater Lommel (2e C)
14. DE GENDT RUBEN sportarts Gent (7e A)
15. VAN DE VELDE DIRK huis/sportarts Eeklo (3e C)
16. ACHTEN GUY anesthesist St Truiden ( 8e A)
17. PEETERS Mathieu apotheker Maasmechelen ( 9e A)
18. GOVAERTS JOHAN uroloog Edegem (1e D) KVB CATEGORIE D 60 -59 jaar
19. SIENAERT KRIS huisarts Ninove (6e B)
20. COSYNS MARC kinesist Hofstade bij Aalst (2e D)
21. WILLEMS KAREL huisarts Humbeek (4e C)
22. BONNE WIM verpleger Alken ( 7e B)
23. BOVYN GEERT kinesist Lubbeek (3e D)
24. DURNEZ LIEVE kinesiste Oostduinkerke (KVB Dames) ( 1e V) KVB DAMES
25. DE KETELAERE BRUNO tandarts Brugge (5e C)
26. DE WILDE ANDRE kinesist Affligem ( 4e D)
27. VAN DER SCHEUREN Marijke diëtiste Ninove ( 2e V))
28. DE BRUYCKER PAUL apotheker op rust Dilbeek (4e D)
29. VINKEN STEFANIE dr. endocrinoloog Merchtem (3e V)
30. WYNSBERGHE MICHEL kinesist Oostende (6E C ) DNF
31. GODDEERIS JEROEN apotheker Ledeberg ( 10e A) DNF
32 TUMMELEER JENS kine/ostepaat Duffel. ( 11e A ) DNF

volledige kalender

 

Resultaten

meer resultaten