english pages pages francophones
Startpagina lid worden
BK Tijdrijden Oostkamp 09 juni 2012 Kalender

De Belgische Medische Wielerkring kon aansluiten bij de organisatie van WTC De Putters, een wielerclub uit Oostkamp die in het verleden al meerdere keren voor een succesvolle organisatie tekende en organiseert in het kader van een goed doel. Mooi weer en droog, perfecte omstandigheden ware het niet dat een harde wind de renners deed twijfelen of een vol wiel nog wel voldoende stabiliteit kon geven aan de fiets. Het parcours van 21 km over drie ronden met 6 maal een passage over een brug zou de sterksten zeker belonen. In totaal ruim honderd deelnemers om uit te maken wie het hardst tegen de tijd kon.
Enkele nieuwe gezichten bij de medici. Ondermeer Rudi De Boelpaep, een 49 jarige tandarts uit Steenokkerzeel die de editie van vorig jaar op zijn naam schreef met een gemiddelde van ruim 45 km per uur. Een Belgische trui zou deze dag nog mooier maken moet Rudi hebben gedacht en wij mochten hem bij onze leden inschrijven.
De andere favoriet Stieven Galle, kinesist uit Zulte, die vorig jaar het BK mountainbike won was er alvast niet gerust in en gokte op twee paarden. Hij zou starten in de “solo” reeks en later per duo onder de naam 2Fastfysios met Bart Proot een greep doen naar winst.
Eveneens nieuwe gezichten bij de duo’s. Teams van de universiteit Gent, P8 Cycling, waarbij tandartsen Rembert de Ferrerre en Alexander Declerck het voor een podiumplaats wilden opnemen tegen het team P-Eight McLaren met dr. Bouvry Peter en tandarts De Wilde Victor.
De favoriet Rudi De Boelpaep ontgoochelde niet en reed in een tijd van 29’06” ( meer dan 43km/h gemiddeld) naar de titel. Stieven Galle op twee en Christophe Philippart , kinesist uit Lokeren, op plaats drie. Dr. Yves De Poorter uit Knokke, vorig jaar nog als triatleet actief in de Iron Man van Hawai, kwam 6 seconden te kort voor de bronzen plak en moest vrede nemen met een vierde plaats. Ook kinesist Sam Van de Gucht uit Dilbeek kwam luttele seconden te kort voor het podium. Ouderdomsdeken Kris Van Slycke gaf slechts enkele minuten toe op het jonge geweld.
Bij de duo’s ging de overwinning zoals verwacht naar de 2fastfysio’s , kinesisten Stieven Galle en Bart Proot, in een tijd van 31’45”. Op de tweede plaats P-Eight Mc Laren dat nipt de jongens van P8 Cycling (34’01”) kon afhouden.

Uitslag Individueel
1 De Boelpaep Rudi, Steenokkerzeel 29’06”
2 Galle Stieven 31’06”
3 Philippart Christophe 31’22”
4 De Poorter Yves 31’28”
5 Van de Gucht Sam 31’30”
6. Van Slycke Kris 35’06”
7. De Bruycker Ann DNS
8. Verbeeck Wim DNS
9. Willems Eddy DNS
Uitslag Duo
1. Galle Stieven – Proot Bart 31’45”
2. Bouvry Peter – De Wilde Victor 33’21”
3. Declerck Alexander – de Ferrerre Rembert 34’01”

volledige kalender

 

Resultaten

meer resultaten