english pages pages francophones
Startpagina lid worden
BK MTB Brecht 13 oktober 2013 Kalender

Tandarts Yann Vandemeulebroecke ontbindt zijn modderduivels.

Een heuse storm teisterde het domein Nottebohm in Brecht en toverde de snelle zanderige omloop om tot een een ware hel voor de mountainbikers die in het slijk om de titel bij de Medici wilden strijden.

Rugwind of tegenwind, het maakte niet uit. Niet weggeblazen worden was de boodschap, zo dachten de meesten. Toen had niemand vermoed dat nieuwkomer, Yann Vandemeulebroecke uit Gent zijn tanden wilde zetten in de gouden medaille van deze wedstrijd. Deze tandarts, reeds deelnemer aan de EPIC in Zuid Afrika, ging meteen snoeihard door en hoe dokter Jean Benoit Le polain de Waroux uit Audergem zich ook weerde, hij kwam niet meer terug in het wiel en bleef op 25 seconden hangen.

De andere deelnemers keken zich het slijk uit de ogen en reden voor een dichte ereplaats. In de laatste ronde leek Yann te verzwakken en kwam Jean Benoit terug tot op 15 seconden. Helaas kreeg hij dan een dreun van dame Fortuna en werd getrakteerd op een leegloper vooraan, dus was het over en out. De tweede van vorig jaar zou weer net niet de beste worden. Yann mocht verdiend het zegegebaar maken. Op de derde plaats finishte de uittredende kampioen, Sam Van De Gucht. Deze kinesist uit Dilbeek beleefde een pechjaar na te zijn aangereden door een auto en met multiple breuken een lange revalidatie tegemoet ging. Sedert enkele maanden pas weer aan sporten toe en al meteen het podium halen is een prachtprestatie.


Bij de dames schitterde apothekeres Anne Arnouts uit Kalmthout. Ook voor haar was dit een eerste kennismaking met dit kampioenschap en de gretigheid om te winnen was groot. Anne heeft natuurlijk haar sporen al verdiend want zowel op de weg als in het veldrijden kon zij mooie plaatsen behalen bij de dames elite. Meervoudig kampioene Lieve Durnez vond geen antwoord op het krachtvertoon van Anne en moest deze keer vrede nemen met plaats twee.


Michel Wynsberghe uit Oostende werd opgehouden in een file en kwam pas 30 seconden voor de start aangereden. Het belette deze kinesist niet om bij de plus 50 de titel binnen te halen.


Allen stapten met moegestreden blik, zoekende naar het waarom ze dit noodweer wilden trotseren, richting een warme douche. Zowel winnaars als verliezers zullen ’s nachts de wedstrijd nog wel een keertje gereden hebben terwijl ze beetje bij beetje het zand uit de ogen hebben gewreven .

Uitslag Medici BK MTB BRECHT 13.10.2013

CAT -50

1 VANDEMEULEBROECKE Yann, Gent (KvB)

2 LE POLAIN DE WAROUX JB

3 VAN DE GUCHT Sam

4 GALLE Stieven

5 HEINIX Christophe

6 BOSCHMANS Geert

7 PROOT Bart

CAT +50

1 WYNSBERGHE Michel, Oostende

2 DE KETELAERE Bruno

3 VERBEECK Wim

4 DE WILDE André, Affligem 1e +60

5 DE BRUYCKER Paul


DAMES

1. ARNOUTS Anne KvB

2. DURNEZ Lieve

volledige kalender

 

Resultaten

meer resultaten