english pages pages francophones
Startpagina lid worden
BK MTB Brecht 24 september 2011 Kalender

TANDARTS JAN MEEUS BIJT DE TANDEN STUK OP EEN BERESTERKE STIEVEN GALLE
Een mooie nazomer zorgde voor 22 medici aan de start. Het vernieuwde parcours op het kasteeldomein Nottebohm bleek al gauw iets selectiever te zijn dan bij vorige edities. Na één ronde reeds werd duidelijk dat er om de overwinning zou moeten worden gestreden. Vier jongeren, waarvan twee tandartsen en twee kinesitherapeuten zorgden voor een lichte afscheiding. Stieven Galle (Zulte), de winnaar van vorig jaar , liet niet meteen in zijn kaarten kijken en liet het initiatief aan zijn metgezellen over . Tandartsen Heinix (Antwerpen) en Meeus (Aarschot) hadden er best zin in en namen het commando, met kinesitherapeuten Galle en Van de Gucht (Dilbeek) in het wiel. Na vier ronden kwam kinesist Michel Wynsberghe uit Oostende , een prille vijftiger, opnieuw aansluiten. Thuisrijder Christophe Huybrighs bewoog nog hemel en aarde maar bleef op achtervolgen aangewezen. De steun van Marc Frederix (Heusden –Zolder) leek te zullen helpen om de kloof te dichten maar toen versnelde Stieven Galle. Hij reed solo naar de overwinning. Op korte afstand gevolgd door Jan Meeus die bij een allereerste deelname tweede werd en met zilver huiswaarts mocht. Nog een handvol seconden later kon Christophe Heinix het brons veilig stellen.
In de categorie B ( 40 tot 49 jaar) werd Philip Van de Voorde , kinesist uit Hasselt, voor het eerst na al vele jaren te hebben deelgenomen kampioen, bij de ouderen dan vijftig ging de overwinning naar Michel Wynsberghe (Oostende) en kinesist Kris Van Slycke ( Knokke) pakte goud bij de zestig plussers. Uiteindelijk was het voor Lieve Durnez een koud kunstje om na de wereldtitel ook de tricolore ETIXX trui bij de dames te winnen. Haar concurrenten straalden door hun afwezigheid.
Bekers en medailles, fiere kampioenen , en een groep tevreden medici…een ideaal scenario om te genieten van de nazomer met een fles Bordeaux schuimwijn in de hand. Deze attentie van de sponsor ETIXX kon op veel bijval rekenen.

Uitslag

CAT A (-40)
1.GALLE STIEVEN, kiné Zulte
2.MEEUS JAN,tandarts Aarschot
3.Heinix Christophe,tandarts Antwerpen
4.VAN DE GUCHT SAM, kiné (5) Dilbeek
5.HUYBRIGHS CHRISTOPHE, kiné (7) Brecht

CAT B (-50)
1.VAN DE VOORDE PHILIP, kiné (8) Hasselt
2.BRUNEEL BERNARD, verpl (9) Harelbeke
3.PROOT BART, kiné (13) Roeselare
4.BONNE WIM,verpl (15) Alken

CAT C (-60)
1.WYNSBERGHE MICHEL, kiné (4) Oostende
2.FREDERIX MARC, kiné (6) Heusden Zolder
3.FABRY RENE, tandarts (10), Maasmechelen
4.VERBEEK WIM, arts (11) Lommel
5.DE KETELAERE BRUNO, tandarts (12) Brugge
6.VAN DE VELDE DIRK, arts (14) Eeklo

CAT D (+60)
1. VAN SLYCKE KRIS , kiné (16) Knokke
2. VAN DYCK Jef, kiné (17) Brecht
3. BOVYN GEERT, kiné (18) Lubbeek
4.DE BRUYCKER PAUL, apo (20) Dilbeek

CAT DAMES
1. DURNEZ LIEVE, kiné (19) Oostduinkerke

volledige kalender

 

Resultaten

meer resultaten