english pages pages francophones
Startpagina lid worden
Wegwedstrijd BK Lembeke 29 augustus 2010 Kalender

APOTHEKER MATHIEU PEETERS PAKT BELGISCHE TITEL BIJ DE MEDICI

Lembeke, Oost Vlaanderen, was zondag het decor voor het BK wielrennen voor Medici en Paramedici. De Belgische Medische Wielerkring kreeg recent een nieuwe voorzitter. Tandarts Etienne Van de Velde nam de fakkel over van prof .dr.Raus en koos thuisbasis Lembeke als decor. Een 30 tal renners namen de start en trotseerden de strakke wind. Na enkele schermutselingen volgde een uitval van dr.Geert Raedts uit Herenthout. Die was bedoeld om echt voorop te geraken. Christophe Heinix, een tandarts uit Antwerpen kwam hem vervoegen. Onder impuls van  de wereldkampioen op de weg en tijdrijden, Johan Hubau uit Ronse, kwam alles weer samen. Half koers ging Mathieu Peeters solo door. Hubau liet een aantal ronden begaan maar reed lek net op het moment dat hij de sprong wilde wagen. Dit was een streep door de rekening van het achtervolgende peloton. Apotheker Peeters nam al snel 45 sec. Het zou te vroeg zijn of het werd een sterk stukje hardfietsen. En in dit laatste had Mathieu Peeters het meeste zin.  Bij het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong nog slechts 15 sec en werd het afzien. Het leek alsof de koploper een vogel voor de kat was maar niets was minder waar. Niemand uit het peloton slaagde er nog in om de koploper bij te benen.
De voorsprong bleek voldoende en werd plots weer groter. Voor de 29 jarige apotheker uit Maasmechelen was het gewonnen spel. Dolgelukkig om deze eerste titel gingen de armen hoog toen hij de finish bereikte. In het sprintende peloton toonde Niki Fransen, arts in Geel, zich de sterkste voor Louis Van den Bleeken.
Mathieu Peeters kreeg een authentieke verzilverde beker cadeau. Dit maakt de overwinning zoveel meer de moeite waard wilde de sympathieke winnaar nog kwijt.
Bij de plus 40 jarigen won dr.Guido Spanoghe uit Lokeren de titel, bij de plus 50 jarigen was de eer aan Georges Fohn, een tandarts uit Verviers. Bij de +60 ging de eer naar kinesist Kris Van Slycke uit Knokke.
Er volgde een uiterst gezellige prijsuitreiking in het pittoreske kader van het Bardelaere Museum. Alleen maar tevreden gezichten, tijdens de koers bleef het parcours droog en erna stonden de hemelsluizen open om alle verdriet van de niet winnaars weg te spoelen. De sandwiches door Inge met liefde klaargemaakt vonden gretig afnemers. Het aangeboden aperitief, de streekbiertjes en de koffie brachten “power “ voor boeiende gesprekken. Een mooie prijzentafel, medailles en tal van prachtige boeketten zorgden ervoor dat niemand met lege handen huiswaarts moest. Zoals een deelnemer zei: “’t moest altijd zo zijn…we hebben precies allemaal gewonnen.”

 

De uitslag:              60 km in 1u34

1.Peeters Mathieu , Maasmechelen   1A                            20.Bovyn Geert    3D
2.Fransen Niki        2A                                                           21.Hubau Johan    5B
3.Van den Bleeken Louis  3A                                                22.Willems Karel  7C
4.Spanoghe Guido     1B                                                      23.De Bruycker Paul 4D
5.Fohn Georges   1C                                                            24.Schepens Filip  8A
6.Boschmans Geert    4A                                                       25.Raedts August  5D
7.Raedts Geert  5A
8.Willems Eddy  2C
9.Van de Velde Dirk  3C                                                       Niet gestart:
10.Proot Bart  2B                                                                   Six Robbe
11.Van Slycke Kris   1D                                                       Frederix Marc
12.Verbeek Wim  4C                                                             Voncken Jos
13.Heinix Christophe  6A                                                      Goerlandt Lieven
14.De Wilde Eric 2D
15.Cosyns Marc 5C
16.Van de Voorde Philip 3B
17.Philippart Christophe 4B
18.Vermeiren Frank 7A
19.De Ketelaere Bruno 6C

volledige kalender

 

Resultaten

meer resultaten