english pages pages francophones
Startpagina lid worden
BK mountainbike Lembeke 30/08/2008 Kalender

Algemene uitslag

1. MOBIUS Jurgen (Genk) 28 km in 52’ 29’’
2. VAN LOON Paul op 5 sec
3. HEINIX Christophe op 1’15
4. HUYBRIGHS Christophe op 2’05
5. VANDERBEKEN Joyce op 2’30
6. HUBAU Johan
7. GODDAER Jan
8. PEETERS Mathieu
9. VERVLIET Eric
10. THIJSSEN Koen
11. PROOT Bart
12. WYNSBERGHE Michel
13. FABRY Rene op 8’10
14. VAN DE VOORDE Philip
15. VAN DE VELDE Etienne op 9’00
16. GOVAERTS Johan op 1 ronde
17. VAN SLYCKE Kris
18. ACKE Frederic
19. DE CEUSTER Ronny
20. THIENPONT Tony
21. DROSSAERT Tom
22. VAN DRIESSCHE Filip
23. BOVIJN Geert
24. DE WILDE Eric
25. VAN LANGENHOVE Pieter Jan
26. COENE Veronique
27. DE BRUYCKER Paul
28. GOERLANDT Lieven
29. DE KETELAERE Bruno

Dames

 1. Joyce Vanderbeken
 2. Veronique Coene

Heren -40 jaar

 1. Jurgen Mobius
 2. Paul Van Loon
 3. Christophe Heinix
 4. Christophe Huybrighs
 5. Jan Goddaer
 6. Mathieu Peeters
 7. Eric Vervliet
 8. Frederik Acke
 9. Ronny De Ceuster
 10. Tony Thienpont
 11. Tom Drossaert
 12. Filip Van Driessche
 13. Pieter Jan Van Langenhove

Heren +40 jaar

 1. Johan Hubau
 2. Koen Thijssen
 3. Bart Proot
 4. Michel Wijnsberghe
 5. Filip Van De Voorde

Heren +50 jaar

 1. Rene Fabry
 2. Etienne Van De Velde
 3. Johan Govaerts
 4. Geert Bovyn
 5. Lieven Goerlandt
 6. Bruno De Ketelaere

Heren +60 jaar

 1. Kris Van Slycke
 2. Eric De Wilde
 3. Paul De Bruycker

 

Verslag

De wedstrijd te Lembeke kende een mooie opkomst, negenentwintig deelnemers tekenden het startblad. Het zonovergoten parcours in het Lembeekse bos lag er snel en droog bij . Het is een klein mirakel dat net die ene dag 28 graden werden gehaald nadat Vlaanderen wekenlang door regenbuien werd geteisterd. De plaatselijke organisator Etienne Van de Velde tekende het traject uit en bracht enkele kleine hindernissen aan. Zo kregen de renners een gevarieerde omloop onder de wielen geschoven. Voor één renner was de wedstrijd al vooraf verloren want Lieven Goerlandt miste de start en kon pas met minuten achterstand aanvangen. Ook voor Johan Hubau zag het er even slecht uit toen zijn zadel het begaf 5 minuten voor de start. Gelukkig was Valentijn Van de Velde, zoon van de organisator, in de buurt met een MTBike en stond hij zijn fietszadel af. Zo kon Johan alsnog deelnemen.
Etienne Van de Velde was het snelste weg maar na 500m ging het fout in een haakse bocht en kwam hij ten val. Joyce Vanderbeken kon maar net ontwijken .Van de Velde, de uittredende kampioen in categorie C, moest verder met een verplooide achterderailleur en verloor door de uitschuiver aansluiting met een kopgroep van twaalf.
Paul Van Loon, Jurgen Mobius, Christophe Heinix en Christophe Huybrighs zorgden ondertussen voor een verschroeiend tempo waardoor de kopgroep verbrokkelde. Johan Hubau en Koen Thijssen, in de eerste achtervolgende groep, waren aan elkaar gewaagd en duelleerden voor de titel bij de 40+
Verderop een groep met Van de Voorde, Van Slycke , de gedoodverfde favoriet bij de categorie 60+, Fabry en Van de Velde. Van Slycke viel weg nadat hij zich van traject vergiste en vast reed in een diepe waterplas. Hierbij ging hij over kop en vervolgde de wedstrijd als een ware modderduivel. Tandarts Bruno De Ketelaere werd eveneens in de steek gelaten door Dame Fortuna, een kettingbreuk maakte een einde aan zijn wedstrijd.
Joyce Vanderbeken kende wel een superdag en bleef vooraan in de wedstrijd haar mannetje staan. Zij ondervond weinig tegenstand van Veronique Coene die niet voluit kon gaan omwille van een geblesseerde schouder
Met het einde in zicht werd duidelijk dat verpleger Jurgen Mobius uit Genk, de uitredende kampioen MTB van de A reeks, zijn vel duur zou verkopen. Kinesist Paul Van Loon die recent belgisch kampioen werd op de weg ging resoluut voor de dubbel. Toch moest hij in de spannende finale zijn meerdere erkennen in Mobius die solo over de streep bolde. Hij reed een gemiddelde van ruim 32 km/uur en dubbelde de helft van het peloton. Tandarts Heinix legde beslag op een schitterende derde plaats. Kinesist Christophe Huybrighs ,die in oktober van start gaat in de Crocodile Trophy, viel net buiten het podium en moest vrede nemen met plaats vier.
Osteopaat Johan Hubau uit Ronse kreeg blijkbaar een goede zadelwissel want hij eindigde zesde algemeen, goed voor de titel bij de 40 plussers. De spannende eindstrijd die er zat aan te komen tussen de vijftigers Fabry en Van de Velde kreeg een aticlimax voor thuisrijder Van de Velde en zijn supporters . Op één km van de aankomst reed hij vooraan lek en weg waren de titelkansen. Niet getreurd voor tandarts René Fabry , na een tweede plaats in het wegkampioenschap eindelijk goud. Kinesist Kris Van Slycke slaagde wel in de dubbel. Na de titel op de weg werd hij mtb kampioen bij de zestigers.
Iedere deelnemer kreeg na afloop een fles Champagne cadeau, er waren dus voor één keer alleen maar winnaars.

 

volledige kalender

 

Resultaten

meer resultaten