english pages pages francophones
Startpagina lid worden
WK 2009 Bad Birnbach en Niederpöring (Duitsland) Kalender

De belgische delegatie ( zes man sterk) behaalde in Bad Birnbach 2 gouden, vijf zilveren en één bronzen medaile

Bij de leeftijdscategorie tot en met 40 jaar kon Louis Van den Bleeken op de baan twee medailles versieren. Hij haalde zilver in het snelheidsnummer en brons in de achtervolging.

In de categorie + 40 jaar won Johan Hubau , osteopaat uit Ronse, zowel de tijdrit als de wegrit.
De overwinning in de wegrit was een sterk staaltje krachtpatserij. Op ruim 12 km van de aankomst koos Johan voor de aanval. Er diende nog éénmaal een klim van twee km met een gemiddelde hellingsgraad van 8 % te worden afgewerkt. De duitsers waren verrast door de vroege uitval, organiseerden een ware ploegachtervolging -ruim tien man sterk-maar toch hield Hubau op de streep nog 30 meter over.
Hij haalde eveneens zilver op de 3km achtervolging op de wielerbaan waar hij slechts 1 seconde tekort kwam voor de titel.

In de categorie + 50 jaar kon Etienne Van de Velde, tandarts uit Eeklo, zijn titel in het mountainbiken niet verlengen. Kort na de start kreeg hij materiaalpech en moest achtervolgen. Op een zeer zware omloop en in barre weersomstandigheden (een hevig onweer brak los kort na de start) kon hij niets meer goedmaken op de ontsnapte Tsjech . Het risico op valpartijen was te groot geworden. De zilveren medaille was het hoogst haalbare. De wedstrijd werd afgevlagd in absolute duisternis. De supporters waren toen al lang gevlucht, overgewaaide paraplu's en doorweekte kledij waren hun deel.

In de categorie + 60 kon Kris Van Slycke, kinesist uit Knokke, met twee zilveren medailles huiswaarts. Het verging Kris al slecht bij de MTB. Tijdens de opwarming kwam hij ten val en liep hij meerdere schaafwonden op. Ook tijdens de wedstrijd ging hij nogmaals overkop , hij werd alsnog tweede en werd nadien afgevoerd naar het ziekenhuis. Meerdere hechtingen werden geplaatst.
Kris diende de piste en tijdrit te laten voor wat het was. Met de echte winnaarsmentaliteit startte hij grotendeels opgelapt toch in het wegkampioenschap. Winst zat er in maar een duitser kon als eerste door de laatste bocht komen en Kris slaagde er niet meer in om hem te remonteren.

Resultaten

 

Meer info en foto's op www.wcmedicycling.com

volledige kalender

 

Resultaten

meer resultaten