english pages pages francophones
Startpagina lid worden
WK 2010 Zakopane (Polen) Kalender

Verslag van het WK te Zakopane;

Het wk voor medici vond plaats aan de voet van het mooie Tatragebergte van 8 to 11 september. De prachtige omgeving en puike organisatie maakten de verre verplaatsing meer dan waard. Onder de deelnemers 9 belgen.
De tijdrit (15 km vlak) werd gewonnen door de duitse hardrijder Dargatz met een gemiddelde van bijna 46 km/u. De toon was gezet. Heinix Christophe reed een zesde plaats, Lieve Durnez zilver en Eddy Willems brons bij de 50+ en Georges Fohn 8e. Philippe van de Voorde 13e (40+).

De wegrit daags nadien; een mooie rit van zo'n 90 km lang voor de A en B's met een zestal nijdige klimmetjes die het peleton uitdunde tot zo'n 25 man, de finish lag boven na een "gilbert"klimmetje van zo'n drie kilometer. Met Bosmans Geert (6e) en Heinix Christophe (9e) hadden we twee man bij de top tien; Verbeeck Wim pakte brons bij de 50+, Lieve Durnez goud bij de dames 40+ (al was ze ook sneller dan haar jongere collega's).

Nieuw was de klimtijdrit van 7 kilometer; gemiddeld 6à7 % en dus niet té steil. Gewonnen door Sander Smits (9e in de Marmotte 2010); Christophe 6e, Lieve goud, Philippe 13e, Georges 11e.

Het mountainbike parkoers op de skipistes van Bialka Tatranska was herschapen tot een glijbaan door de aanhoudende regen van de laatste dagen. Geert reed lang op de derde plek, maar werd in extremis nog gepasseerd, vierde dus. Christophe mocht een rondje te voet doen met een lekke band en behield zo de derde plaats in het omniumklassement. Een eervolle vermelding nog voor Bart Proot die speciaal voor de mtb-wedstrijd naar Polen afzakte, lang op vierde plaats reed, maar na een valpartij terugzakte naar de 8e plek.
Lieve andermaal goud en ook goud op de omnium.

Bedankt, Marek Pasciak voor de goede organisatie, en al de aanwezige belgen voor de gezellige momenten samen,
Heinix Christophe

Resultaten

 

Meer info en foto's op www.medicycling.pl

volledige kalender

 

Resultaten

meer resultaten