english pages pages francophones
Startpagina lid worden
WK 2011 Montechiari (Italië) Kalender

17 MEDAIILLES VOOR BELGEN IN WK MEDICI

De wereldkampioenschappen in Montechiari (Italië) zijn afgelopen. Onze Belgische delegatie keerde tevreden terug met een korf vol medailles en wereldkampioentruien. Het mooie weer was van de partij en dat mocht wel na de barslechte zomer hier in Vlaanderen. Het viel op dat de opkomst eerder aan de lage kant lag. Dit hoeft niet te verwonderen want de kampioenschappen werden pas twee maand voor aanvang kenbaar gemaakt. Lastig voor vele medici om nog vrij te maken op zo’n korte termijn. Italië ligt nu ook weer niet om de hoek en even snel deelnemen was dus geen optie.
In het mountainbiken behaalden Nele Van Damme , verpleegster, en Lieve Durnez, kinesitherapeute, beiden een gouden medaille. Helaas waren zij bij de vrouwen A en B de enige deelneemsters. Bij de heren A werd Christophe Heinix, tandarts, tweede en zo ook voor Geert Bovijn, kinesist, werd het een zilveren medaille bij de heren +60.
Twee bronzen medailles, bij de heren B voor Philip Van de Voorde , kinesist , en voor Michel Wynsberge, kinesist, in de leeftijdsgroep +50.
Op de wielerbaan -200m snelheid- won Lieve Durnez opnieuw goud en bij de heren +50 kon de Belgische wegkampioen Eddy Willems een zilveren plak wegkapen.
Zelfde verhaal in de achtervolging waar Lieve Durnez geen concurrente op haar weg vond maar wel een mooie tijd neerzette. Goed voor een derde titel. Christophe Heinix werd bij de jongeren mooi tweede.
In de tijdrit werd Christophe derde en Lieve , hoeft het nog gezegd , opnieuw winnares bij de dames +45.
Dan rest nog de wegrit waar de Belgen bij de heren slechts tweemaal op het podium te zien waren. Heinix behaalde brons en Kris Van Slycke, kinesist, die pech kende in de MTB maakte zijn WK goed met een derde plaats bij de heren +60.
Lieve Durnez behaalde haar vijfde gouden medaille en daarmee reed ze een zesde tegemoet . Zij kreeg ook de goud voor regelmaat. Wie in alle disciplines de start nam kon mits de beste ranking omniumkampioen worden. Deze eer viel ook Christophe Heinix te beurt.
Met deze resultaten mag de Belgische Medische Wielerkring best tevreden zijn. Het is nog de vraag wie volgend jaar het WK organiseert….intussen kunnen onze medaillewinnaars alvast nog even nagenieten van de prosecco.

Resultaten

 

Meer info en foto's op http://www.montichiari2011.altervista.org/index.html

volledige kalender

 

Resultaten

meer resultaten