english pages pages francophones
Startpagina lid worden
BK Wegwedstrijd Zutendaal 3 september 2011 Kalender

Uitslag

Verslag: Etienne Van de Velde

In een zonovergoten Zutendaal werd bij 33 °C gestreden om de Belgische titel bij de Medici en Paramedici. Ruim dertig renners aan de start waarbij ook enkele nieuwe gezichten. De te kloppen man zou wellicht kinesist Stieven Galle worden. Koen Thijssen uit Genk , die nog steeds over snelle benen beschikt , had een ander plan.
Vroeg in de wedstrijd bleef het peleton enkele ronden mooi gesloten en draaide men rondjes aan een gemiddelde boven de 40km per uur. Een drietal renners kon op de helling aan de aankomstlijn een klein verschil maken en half wedstrijd zag het er ook naar uit dat dit de beslissende vlucht zou worden. Drie kinesitherapeuten op kop, Stieven Galle, Bart Proot en thuisrijder Koen Thijssen. Dokter Guido Spanoghe uit Lokeren probeerde nog solo om het gaatje te dichten, helaas, het mocht niet lukken. Het achtervolgende peloton werd steeds verder uitgedund. In de voorwacht meerdere artsen. Filip Mergaerts, oogarts uit Langdorp, had er geen goed oog in dat het podium nog binnen bereik was en besloot de sprint af te wachten. Ook dokter Geert Raedts uit Herenthout en dokter Tim Teulingkx uit Westerlo wisten dat algemeen winnaar worden niet voor dit jaar zou zijn. Echter, mits een tactisch spel kon wel nog een podiumplaats in de categorie per leeftijd worden behaald.
De 50 plussers dienden een ronde eerder sprinten voor de titel. Kinesist Eddy Willems uit Brugge gaf kinesist Marc Frederix uit Heusden Zolder het nakijken. Na twee maal tweede te zijn geworden was het derde keer goede keer voor hem. Een opsteker , want Eddy brak twee jaar eerder tijdens het Mountainbiken het sleutelbeen en de revalidatie duurde lang. De wilskracht en de drang naar de titel werden nu beloond. Kinesist Geert Bovyn uit Lubbeek wist afgescheiden als eerste te finishen bij de + 60. Met spanning werd uitgekeken naar wie eventueel nog solo zou aankomen bij de jongeren. Niet één van de koplopers kreeg een vrijgeleide. Stieven Galle zette de sprint van ver in maar werd met overschot geremonteerd door Koen Thijssen. Bart Proot boog nederig het hoofd bij zo’n staaltje krachtpatserij en berustte als derde . De sprint voor de vierde plaats werd gewonnen door dr Teulingkx, goed voor een tweede stek bij de A categorie, dit voor dokter Raedts die hiermee brons behaalde in dezelfde categorie . De winnaar gaf nog mee dat zijn parcourskennis wellicht van onschatbare waarde was geweest. “Wie hier in Zutendaal te vlug aanzet valt stil, dus ik moest zo lang mogelijk wachten en pas in de laatste vijftig meter alles geven. Het plan lukte en het is mooi om als 45 jarige een 27 jarige collega te kunnen kloppen. Dit hield ik niet meer voor mogelijk. Stieven Galle had wel al veel krachten verbruikt want vooral onder zijn impuls liepen we steeds verder uit”
Nu maken een tiental medici zich op voor het wereldkampioenschap in Italië dat op 8 tot 10 september doorgaat. Op 24 september is er het BK MTB in Brecht.


Uitslag per leeftijdscategorie:

Heren -40 56 km in 1u 23’
1. Stieven Galle, kine Machelen (O-Vl)
2. Tom Teulingkx,arts Westerlo
3. Geert Raedts,arts Herenthout
4. Filip Mergaerts,arts Langdorp
5. Louis Van den Bleeken, kine, Loenhout
6. Kris Sienaert,arts Ninove
7. Niki Fransen, arts Geel

Heren -50
1. Koen Thijssen, kiné, Algemeen Kampioen van België, Genk
2. Bart Proot, kiné Beveren (Roeselare)
3. Christophe Philippart,kiné Lokeren
4. Guido Spanoghe,arts Lokeren
5.Bernard Bruneel, kiné Harelbeke
6. Kris Van der Mieren,arts, Herselt
7.Erwin Leesen, arts Hasselt
8.Wim Bonne, verpleger Alken
9. Bert Plancke, kiné Heist à Zee

Heren +50
1. Eddy Willems, kiné St Andries Brugge
2.Marc Frederix, kiné Heusden Zolder
3.Johan Hubau, osteopaat Ronse
4.Wim Verbeek, arts Lommel
5.Dirk Van de Velde, arts Eeklo
6.Rene Fabry, tandarts Maasmechelen
7.Jo stragier, arts Heusden Zolder
8. Guido De Raeve, arts Zonhoven

Heren + 60
1. Geert Bovyn , kiné, Lubbeek
2. Kris Van Slycke,kiné Oordegem
3. Marc Cosyns,kiné Hofstade
4. Jef Van Dyck, kiné Brecht
5. André De Wilde,kiné Affligem
6. Paul De Bruycker, apo Dilbeek

volledige kalender

 

Resultaten

meer resultaten