english pages pages francophones
Startpagina lid worden
Wereldspelen 2004 Kalender

Wereldspelen in Garmich Partenkirchen

In cat C (45/55) werd Etienne Van de Velde,Lembeke, 3e in de mountainbike wedstrijd, goed voor een bronzen plak. De overwinning ging naar de fransman Serge Prunet voor een Pool. Per ronde van 3 km diende op het einde van een loodzware beklimming 80 meter te worden gelopen, te steil om te fietsen. Deze wedstrijd kwam daags na de proloog en de eerste rit van de wegwedstrijd. Het was dan ook afzien de dag nadien in de tweede rit, een bergetappe over 105 km in een helse regen.
In de wegwedstrijd werd in de categorie C de overwinning behaald in de laatste etappe( 5e algemeen op ruim 100 deelnemers) waardoor ook de gouden medaille mee naar Belgie kon. Enkel de winnaars kwamen in aanmerking voor een medaille. Eindwinnaar werd de Brit DAIKIN die de beste was in de proloog en twee etappes.

Ook Eric De Wilde uit Eeklo was in goede doen. Hij won de proloog over 13.5 km in categorie D(55/65). Na de eerste etappe stond Eric stevig op de eerste plaats in het klassement. Een wielbreuk in de tweede etappe kostte hem veel tijd, een nieuw wiel werd pas na ruim 10 minuten wachttijd bekomen. Het bleef dus bij die ene gouden medaille. Toch werd Eric nog vierde in de eindstand.

Volgend jaar vinden de spelen plaats in Alicante, de eerste week van juli 2005.

volledige kalender

 

Resultaten

meer resultaten